Pysykäämme Sanan totuudessa

02.04.2011

Joka voittaa, se näin puetaan valkeihin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeänsä elämän kirjasta, ja minä olen tunnustava hänen nimensä Isäni edessä ja hänen enkeliensä edessä. Juud.4:5

Painotan aina ja jatkuvasti, että vain tuntemalla Jumalan Sanaa (Raamattu), me pysymme oikealla tiellä. Raamattu on meidän rakkautemme, aseemme, kilpemme, totuutemme jne. Jos törmäät johonkin toiseen oppiin, kuin mitä Raamattu opettaa, sanon varmuudella, että se on harha-oppi. Vain ja ainoastaan Raamatun opetus on totuus.

Tänä päivänä saatamme törmätä mitä ihmeellisimpiin oppeihin, mutta nyt vallalla on ns. enkeli-oppi. Se kuulostaa hyvältä ja näyttää ihanalta, kun enkeleitä on kuvissa mukana sekä yleensä ihminen ns. enkeli-opettaja on herttainen ja uskoo itse opettamaansa. Tähän on helppo mennä mukaan, uskovankin.
En syytä tässä enkeli-opettajia, eikä tarkoituksenani ole syyttää ketään, vaan kertoa, kuinka tarpeellista meidän on tuntea raamatun sana ja totuus. Kerron tässä vain kaksi tuoretta tapausta (hyvin lyhyesti), ilman nimiä, mutta olen itse ollut näissä tapauksissa mukana Herran palvelijan roolissa ja kirjoitan siten, miten tilanteet ovat tulleet esille.

Erään nuoren pojan äiti otti minuun yhteyttä, koska hänen poikansa kärsi pelkotiloista ja oudoista ja pelottavista ilmestyksistä. Poika voi huonosti myös fyysisesti ja hänellä oli jo lähete terveyshuollosta lääkärille. Tämä perhe ei ollut ns. uudestisyntynyt, mutta perheen äiti uskoi ja isäkin oli aikoinaan uskonut Jeesukseen. Tosin maailman myrskyt olivat vieroittaneet hänet Vapahtajasta. Sen enempää kertomatta, pojan pelot olivat aidot ja henkimaailman vierailut hänen luonaan olivat todet, minä sain itse ne todeta ja ilman Jeesuksen veren suojaa ja Hänen asetustaan olisimme kaikki olleet hukassa. Poika kertoi, ettei hän uskonut Jeesukseen ja pimeys yritti hänen kauttaan sekoittaa myös minua. Usean tunnin keskusteluiden, rukouksien ja siunaamisen jälkeen, kuolema joutui väistymään Jeesus Kristuksen ilmestyttyä ja vapautettua tämän lapsen. Poika otti Jeesuksen vastaan ja sain siunata hänet Vapahtajamme Jeesus Kristuksen omaksi!

Poika kertoi, että hän oli netin kautta ollut yhteydessä ns. enkeli-oppiin, jossa otettiin yhteyttä arkkienkeliin ja pyydettiin hänen ilmestymistä ja apua. Hänen kaverinsa oli myös leikillään piirtänyt hänen selkäänsä ristin väärinpäin. Sinusta tämä saattaa tuntua pieneltä ja vaarattomalta, mutta se ei ole sitä, voin todistaa sen sinulle!

Jeesuksen astuttua pojan elämään, kaikki ahdistukset, pelot ja muut pelottelut väistyivät ja hän on eri poika, todella! Ilo astui pojan elämään! Hänen terveydenhoitajansa kohtasi terveen, iloisen ja vapautuneen lapsen, jonka aika lääkärille peruutettiin. Ei ollut enää mitään syytä lääkärikäynnille! Jeesus oli uudestisynnyttänyt hänet! Kiitos ja kunnia kuuluvat Isälle Jumalalle, Pojalle Jeesus Kristukselle ja Pyhälle Hengelle!

Tämä toinen tapaus sattui eilen. Eräs läheinen ihmiseni (uskovainen) soitti ja kertoi, että hän oli lukenut naisten lehdestä artikkelin enkeli-parantajasta. Siinä tämä parantaja kertoi, että kaikilla ihmisillä on oma enkeli suojanaan ja että voimme pyytää omalta enkeliltämme apua, suojaa jne. Hänestä tämä oli mielenkiintoinen artikkeli ja oli ihana lukea ja saada uutta opetusta. Hän ei ollut tiennyt tästä aikaisemmin, että enkeliltä voi pyytää myös apua ja hän koki, että lisäapu on nyt tarpeen hänen elämässään.

Minä joudin olemaan sitten se lumouksen tappaja. Tiedätkö miksi? Mitä sinä olisit vastannut hänelle?
1) Enkelit ovat palvelevia henkiä, jotka ovat lähetetty uskovaisille.

Kenelle enkeleistä hän koskaan on sanonut: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi" (Jumala sanoi, näin Jeesukselle)
Eivätkö he kaikki (enkelit) ole palvelevia henkiä, palvelukseen lähetettyjä niitä varten, jotka saavat autuuden periä? Hebr.1:13–14

2) Meidän tulee rukoilla Isä Jumalaa ja Jeesus Kristusta Pyhässä Hengessä. Ei siis enkeleitä! Jeesukselta toki voimme pyytää, että hän lähettää enkeleitä suojaksemme ja turvaksemme. Mutta tässä on suuri ero, huomaathan sen!

3) Meidän uskomme perusta on Jeesuksen sovitustyö ristillä ja kaikkein suurin lahja on se, että Jeesus kuoli meidän syntiemme tähden eli pelastuksen lahja. Vasta tämän jälkeen tulee kaikki muu! Etsikää ensin taivasten Valtakuntaa, vasta sitten tämä kaikki muu teille annetaan. Eli fokus on Jeesuksen pelastustyössä, jonka Isä meille armossaan lahjoittaa.

Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan. Matt.6:33

Raamatun monessa kohdassa kerrotaan enkelien ilmestymisestä, puhumisesta yms. Mutta meidän tulee muistaa, että Isä Jumala on ne silloin lähettänyt ja he toimivat Isän tahdon mukaisesti ja Jumalan valtuuttamana.
Paavali, apostoli, virkansa saanut, ei ihmisiltä eikä ihmisen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta ja Isän Jumalan, joka on hänet kuolleista herättänyt,
ja kaikki veljet, jotka ovat minun kanssani, Galatian seurakunnille.
Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta,
joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan!
Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen.
Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.

Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.
Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.
Gal 1:1-10

Enkeleistä voisi kirjoittaa vielä paljon ja isosti, mutta nyt on aika lopettaa. Vielä sanon, että kaikki enkelit eivät ole valkeudesta, vaan voivat tulla myös pimeydestä. On siis tärkeää, että tukeudumme Jumalan Sanaan, kun tutkimme mikä on totuus ja mikä valhe. Pimeys voi verhoutua valkeuden enkeliksi, mutta ei koskaan toisinpäin.

Turvatkaa siis aina ja alati ikiaikojen Israelin Pyhään Jumalaan, Jeesus Kristukseen ja Pyhään Henkeen. Tämä on ainoa oikea tie.

Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

Olkaa siunatut, armoitetut, amen.
2.4.2011 Valma-

Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.Room.8:38-39
Sillä ei Jumala säästänyt enkeleitä, jotka syntiä tekivät, vaan syöksi heidät syvyyteen, pimeyden kuiluihin, ja hylkäsi heidät tuomiota varten säilytettäviksi. 2Piet.2:4
Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi.
He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi. PS.91:11-12

Sillä enkelien alle hän ei alistanut tulevaa maailmaa, josta me puhumme. Heb.2:5

Ettekö tiedä, että me tulemme tuomitsemaan enkeleitä, emmekö sitten maallisia asioita? 1Kor.6:3

Vaikka jo kerran olette saaneet tietää kaiken, tahdon kuitenkin muistuttaa teitä siitä, että Herra, joka oli pelastanut kansan Egyptistä, toisella kertaa hukutti ne, jotka eivät uskoneet;
ja että hän ne enkelit, jotka eivät säilyttäneet valta-asemaansa, vaan jättivät oman asumuksensa, pani pimeyteen iankaikkisissa kahleissa säilytettäviksi suuren päivän tuomioon; Juud.1:5-6

Yhtäkaikki nämä uneksijat samoin saastuttavat lihan; he halveksivat herrautta, herjaavat kirkkauden henkiolentoja.
Mutta ei ylienkeli Miikaelkaan, kun riiteli ja väitteli perkeleen kanssa Mooseksen ruumiista, rohjennut lausua herjaavaa tuomiota, vaan sanoi: "Rangaiskoon sinua Herra!" Juud.1:8-9

Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, Ilm.7:11

21.01.2021Ei yhteisiä tapaamisia
29.03.2014Rukous
07.12.2013Kotiin levy julkaistu!
06.09.2015Valma rukouksessa -osio on päivitetty
21.09.2014Äidin rukouslaulu
28.01.2013Psalmi 63
12.09.2012Jeesus on voittaja!
24.09.2011Rukouksen voima
02.04.2011Pysykäämme Sanan totuudessa
08.01.2011Johannes 14:1-31

Siirry arkistoon »