Share |

Valman todistus

 

Herran tahdon ilmestyminen ja kuuleminen 1995 

08.03.1995 olin tiskaamassa, kun tunsin, että ”jokin” tuli keittiöön. Minulle sanottiin: ”Minä olen tullut, sillä tämä aika on unohtanut Minun tahtoni!”  Ymmärsin, en tiennyt miten, että Jumala oli nyt puhumassa. Ääni sanoi: ”Ota paperia ja kynä, sillä Minä tahdon puhua sinulle. Ole kirjaava ylös Herrasi Jumalasi sanat.” Vavisten, mutta kuuliaisena otin nopeasti kirjoitusvälineet ja istuin keittiön pöydän ääreen odottamaan. Niin odottamaan, sillä en tiennyt mitä tapahtuisi. Kun Jumala puhui, tunsin valtavan voiman ja suuren rakkauden. Itkien kirjoitin, vavisten tuosta rakkauden määrästä, jonka minä vaivainen ihminen sain ylleni. Rakkaus vuodatettiin, kuin vuolas rakkauden puro. Sain puheen kirjattua ylös ja itkin vielä pitkään. Itkin sitä rakkautta, hellyyttä ja anteeksiantoa. Tämä oli ensimmäinen varsinainen Jumalan tahdon ilmestyminen ja kuuleminen. Ymmärsin myöhemmin, että uudestisynnyin juuri tuolla hetkellä, juuri tuona päivänä.

 

Taustaa

Olin oppinut tuntemaan rukouksen ja Jumalan jo lapsuuden kodissani. Vanhempani eivät olleet ns. uskovaisia, mutta meillä kahdella tyttärellä oli kristillinen kasvatus. Jumalaa tuli kunnioittaa. Rippileirin vaikutuksesta olisin tahtonut hakeutua uskovaisten joukkoon, mutta silloin ei vielä ollut oikea aika. Mieheni vanhempien kautta pääsin kurkistamaan Jumalaa, joka puhui ja ilmestyi. Muistan kuinka tuntikausia ”ahdistelin” appivanhempiani kertomaan noista ihmeellisistä asioista joissa Jumala vaikutti ja johdatti tavallisia ihmisiä arkipäivän asioissa. Pidin ihmeitä ja todistuksia hienoina asioina, mutta minulla itselläni ei ollut tuolloin tarvetta tai tahtoa ”muuttua uskovaiseksi”. Anoppini kehotti minua lukemaan raamattua ja kerran sitten niin teinkin. Yritin lukea ja lukea, mutta ei siitä mitään tullut, koska en voinut ymmärtää, miten joku/jotkut elivät satoja vuosia ja saivat lapsia puolikuolleina! Se siitä sitten. Minulle itselleni riitti se, että rukoilin hiljaa itsekseni iltarukouksen ja kertoilin Jumalalle asioitani.

 

Herra Jeesus Kristus ilmestyy rakkaudessa ja voimassa

Mutta Jumala oli toisin katsonut. Hän tiesi minun ymmärrykseni tason ja sydämeni tilan paremmin kuin minä itse. Hän ilmestyi minulle puhuen Pojastaan, jonka nimi on Jeesus Kristus. Tuolloin Jeesus-sana edusti minulle ”hihhuleita”, sillä kouluaikanani kaikki ne nuoret, jotka puhuivat Jeesuksesta olivat mielestäni jotenkin ”outoja”. Tytöt eivät saaneet meikata, eivät leikata hiuksiaan, eivät saaneet katsella televisiota; eivät, eivät, eivät! Heillä oli niin paljon kieltoja ja rajoituksia. Kyllähän Jumala ymmärrykseni tiesi ja tunsi. Kärsivällisesti Hän kertoi minulle Jeesus Kristuksesta, Pojastaan, ainoasta Pojastaan, joka oli kuollut ristillä minunkin syntieni tähden, minunkin pelastuksen ja iankaikkisuuden tähden.

Muistan, kuinka rukoilin Jumalaa, että en oikein voi sanoa, että rakastan tuota Poikaa, mutta uskon kyllä! Tahtoisin rakastaa, mutta en osaa. Tahdoin rakastaa tuota Jumalan ainoaa Poikaa, sillä Jumala näytti rakastavan tätä suuresti. Kun sitten eräänä yönä pyysin ja anoin, että Jeesus Kristus ilmestyisi minulle, Hän tuli Jumalan lähettämänä. Ja minä rakastuin Häneen heti! Hänen puheensa rakkaudesta ja Jumalasta, Hänen Isästään, olivat rakkauden täyttämät. Tuosta Pyhästä Hengestä en ymmärtänyt, mutta luotin, että jonakin päivänä se minulle selvitettäisiin. Minulle annettiin tie pelastukseen, sovituksen ymmärtämiseen, ylösnousemukseen ja Jumalan Kaikkivaltiuteen.

 

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Sain armon oppia tuntemaan Pyhän Hengen merkitystä ja tehtäviä. Jumala on Kaikkivaltias, Hänen Poikansa Jeesus Kristus on ristinkuolemallaan sovittanut meidän kaikkien synnit. Uskomalla me pelastumme. Pyhä Henki on Jumalan ja Jeesus Kristuksen Henki (kuitenkin omana), sillä ei ole Jumalaa jos ei ole Jeesus Kristusta, eikä ole Jumalaa tai Jeesus Kristusta jos ei ole Pyhää Henkeä. Sillä nämä ovat Taivasten Valtakuntaa, sillä ei ole muuta.

 

Armo tulee Jumalalta, meidän Isältämme

Armosta Jumala opetti minulle, että Hän on myös minun Taivaallinen Isäni. En ollut osannut kutsua Jumalaa Isäkseni, sillä pidin Häntä jonakin kaukaisena, liian arvovaltaisena, että olisin voinut kutsua Häntä Isäkseni. Isä opetti minulle niin paljon Pojassaan Jeesus Kristuksessa ja Pyhässä Hengessä. Ja tämä oli se perusta, jolle kaikki se Herran opetus laskettiin. Se ei ole ihmisten oppi eikä opettajain, vaan Herra itse on minulle kaiken sen opettanut, jota teillekin Valman sivuilla kirjoitan. Vasta paljon myöhemmin Hän opetti minut lukemaan ja tutkimaan Sanaansa. Pyhällä Hengellään Hän avasi ymmärrystäni, mitä ymmärtämän piti.

 

Tehtäviä Herrassa Kristuksessa

Kokoonnumme eri kaupungeissa ja erilaisissa tilaisuuksissa ja erään ajanjakson jopa kodissamme. Eräässä ajanjaksossa kokoonnuimme hoitokodilla kerran/kaksi kertaa kuukaudessa julistamaan Herran Jeesuksen Sanaa ja armoa. Yhteiset kiitos- ja ylistyshetket kuuluivat toimintaamme. Olimme tässä ”Ajassa” lähes kymmenen vuotta.

Samana vuonna Herra puhui minulle avustamispalvelustyöstä hengelliseltä pohjalta. Kaksi ystävääni perusti tämän näyn kannattelemana Varpunen ry:n vuonna 1998. Yhdistyksen tarkoituksena oli evankeliumin sanoman levittäminen, Herran tahdon julistus ja vahva rukoustyö. Yhdistyksen tarkoituksena oli myös työni tukeminen. Olin omistautunut kokonaan Herran työlle ja tehtävälle. Perheeni oli tämän hyväksynyt ja mieheni tuki minua 110 prosenttisesti.

Eräänä päivänä noin vuonna 2000 sain postitse tiedon Varpusen hallitukselta, että he ovat lopettaneet yhdistyksen. Mutta minkä Jumala on aloittanut, sitä ihminen ei pysty päättämään, joten tässä sitä yhä edelleen ollaan; työn touhussa, kertomassa ristiin naulitusta Jeesuksesta, joka on ylösnoussut ja elää ja vaikuttaa!

Olen ylöskirjoittanut Rukouslauluja. Sanat ovat väkevää todistusta Jeesuksesta ja pelastuksesta, anteeksiannosta ja armon rakkaudesta. 

Toimin ja toimitan erilaisissa tehtävissä. Menin sinne minne Herra minut lähetti ja tein sen, mitä ymmärsin Isän tahtovan. Herra on ollut niin armollinen; Hän on näyttänyt valtasuuruutensa, siunannut ja auttanut apua tarvitsevia, pelastanut ja parantanut. Hän on neuvonut, opastanut ja ohjannut. Hän on myös kurittanut, nuhdellut ja koetellut vaikeilla, ahdistavilla ja raskailla asioilla. Hän on lahjoittanut ilon ja vapauden sekä antanut ystäviä.

Herra puhui tuolloin myös ”tulevista Valman sivuista”. Nyt tänään (2007) sen ymmärrän. Silloin ei ollut vielä nettiyhteyksiä ainakaan tavallisten kotitalouksien saatavilla. Nyt sivut ovat luettavissasi. Tämä näky on saatu Herralta Jeesus Kristukselta ja nöyränä iloitsen siitä, että saan toteuttaa Hänen tahtoaan. Tänään: ”Tässä olen Herra, puhu, palvelijasi kuulee”. 

 

Iloitsen Herrassa Jeesus Kristuksessa!

Olemme saaneet todistaa siitä, että minkä Herra avaa, se todella on avattu ja minkä Herra sulkee, se on todella suljettu. Nyt taivaat ovat avoinna ja saamme todistaa elävästä Jumalasta, joka toimii tänäkin päivänä. Hän elää ja toimii Jeesus Kristuksessa ja Pyhässä Hengessä.

Valma on evankeliumia kaikkeen maailmaan!

Olemme vuokranneet toimitilan Tampereelta Valmalle, Valma´s Place, jonka avajaisia odotamme jännityksellä ja innolla.

 

Taivaat avautuu

Sinä saat olla tätä todistamassa meidän kanssamme, meidän, jotka kärsivällisesti ja välillä vähemmän kärsivällisesti, olemme odottaneet Herran tahdon ilmestymistä. Nyt se on tapahtunut; ”Minä olen tullut, sillä tämä aika on unohtanut Minun tahtoni!”  

 

Lopuksi

Minä toimitan tehtävääni Herrassani Jeesus Kristuksessa Isä Jumalan luvalla ja Pyhässä Hengessä, niin kauan kunnes Isä toisin sanoo. Tahdon olla Hänelle kuuliainen ja nöyrä palvelija ja tehdä Hänen tahtonsa mukaisesti. En sano, että se olisi aina helppoa, en, vaan niin kuin Herra sanoi; ”On sinulla oleva vaativa ja raskas tie, raskas ja vaativa.”  Niin, sitä se todella on ollut ja niin se tulee olemaan. Mutta itse on ratkaisunsa tehtävä, onko valmis luopumaan ja luovuttamaan saadakseen sen tien, jonka Herra on itse kullekin säätänyt. Sillä ei voi olla vain puoliksi Herran palvelija, vaan täytyy olla palvelija kokonaisvaltaisesti omasta tahdostaan Herran tahdon mukaisesti. Itse on ratkaisunsa tehtävä, aivan itse, silloin kun Herra on kysyvä: "Rakastatko sinä Minua?"

Minä olen valinnut tämän tien tietoisesti kerskaten Herrassa. Tahdon uskoa ja luottaa Häneen, Hänessä on toivomme ja uskomme perusta: Jeesus Kristuksessa, Isä Jumalassa ja Pyhässä Hengessä.

Eräänä yönä palvelustehtävässäni, ystäväni kysyi minulta: ”Miten sinä jaksat tehdä tätä työtä, miten viitsit?” Ja sydämestäni vastasin itkien ja samalla iloiten: ”Koska rakastan Isä Jumalaa, Jeesus Kristusta ja Pyhää Henkeä!” 

...Koska Rakastan ...

 

Valma-