Share |

Valma rukouksessa

 

6.9.2015 / Valma

JEESUKSEN VERESSÄ ON VALTAVA VOIMA!

Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. Ef. 6:12

Tänä päivänäkin kuulee sellaisesta seurakuntatoiminnasta, jossa ajetaan erilaisia henkiä ja henkivaltoja uskovaisista. Tietooni on tullut mm. reuman hengen ajamista uskovaisesta, sukukirouksien ajamista uskovaisesta tms.

Kun otat Jeesuksen elämääsi ja sydämeesi asumaan, Jeesus Kristuksen veri puhdistaa sinut kaikista rasitteistasi ja synneistäsi. Syntyy siis uusi ihminen Jeesus Kristuksessa ja kaikki vanha on poissa ja anteeksi annettu Jeesuksen ristin sovituksen kautta. Katso, uusi luomus on syntynyt! Ef.4:22–24, Ef.5:8–10, Ef.2:2-5, Room.10:9–21

Jättäisikö Jeesus työnsä kesken, kun Hän ottaa ihmisen omakseen? Tarkoitan sitä, että Hänen verensä puhdistaisi vai osan ihmisen synneistä tai rasitteista, niinkö? Pois se minusta! Jeesus tekee työnsä täydellisesti ja täysin! Hän puhdistaa ihmisen kaikista synneistä ja niitä ei enää muisteta, sillä syntyyhän Jeesuksen veren puhdistavan voiman jälkeen uusi luomus ja uusi ihminen.

Kun otat Jeesuksen elämääsi ja sydämeesi, Herra antaa Pyhän Henkensä sinuun asumaan, täten olet Pyhän Hengen temppeli. Kor.6:17,19. Sinulle annetaan myös Pyhän Hengen sinetti sinun perintösi vakuudeksi, Hänen omaisuutensa lunastamiseksi ja Hänen kirkkautensa kiitokseksi. Ef.1:13–14.

Koska sinä olet uskoon tultuasi uusi luomus Jeesus Kristuksessa, Isän armosta, ja olet Pyhän Hengen temppeli ja sinulla on Pyhän Hengen sinetti, niin mikään tai kukaan henkivalta ei voi asettua sinuun asumaan tai istahtamaan sinun sisääsi! Ei myöskään uskoontulosi jälkeen kukaan tai mikään kykene sinua kiroamaan siten, että jokin tulisi sinun sisääsi. Ymmärräthän tämän? Muutoinhan Jeesuksen todistus meissä ei olisi pätevä eikä Jeesuksen veri riittäisi, eikö niin? Mutta Jeesuksen veri riittää ja riittää! Hänen veressään on valtava voima!

Seuraavan kerran, kun olet rukousjonossa ja sinun sisältäsi aletaan ajamaan henkiä tai henkivaltoja, pysäytä tapahtuma heti ja kerro, että Kristus asuu sinussa, eikä päästä muita sisään.

Tämä kirjoittamani koskee siis uskovia Kristukseen, ei uskomattomia ja tärkeintä on huomata, että kirjoitan henkivalloista uskovan sisäpuolella, en ulkopuolella olevista. Sanoohan Raamattu, että meillä (uskovilla) ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa, Ef. 6:12 ja vielä:

Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niin kuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä, 1Piet5:8.

Tämä tarkoittaa sitä, että tuo kiljuva jalopeura yrittää vaikuttaa sinun ajatuksiisi ja mieleesi, jotta hän saisi sinut toimimaan tai ajattelemaan tahtonsa mukaan. Jos / ja kun hän onnistuu siinä, tulos on aina Herran tahdon vastainen. Tärkeää on, että huomaat syntitekosi, jotta voit tehdä parannusta Herran edessä ja jatkaa uskontaivaltasi synnit anteeksi saaneena koko ajan etsien Herran tahtoa.

Myös oma lihasi kiusaa sinua, kaikki kiusa /kiusaus ei siis aina ole vihollisesta, Matt.14:38, Joh.3:6, 6:63, Room.3:20.

Olemmehan vain ihmisiä, epätäydellisiä, mutta jos kiinnitämme katseemme Kristukseen voimme olla vapaita Hänessä ja Hänen armossaan, Jaak.3:2. Sillä Hän tahtoo meitä opettaa, ohjata ja varjella Pyhän Henkensä kautta.

Tästä olisi paljon kirjoitettavaa, mutta pidättäydyn tähän. Jääkää Isämme, Jumalamme armoon Jeesus Kristuksessa ja Pyhässä Hengessä.

Julistus 11.4.2012:

Olkaamme nöyriä Isän edessä, meidän tulee tuntea ja tietää Hänen tahtonsa meihin nähden.

Meidän tulee hiljentyä ja jättää oma tahtomme ja omat toiveemme, jotta voimme tavoittaa Hänen, Isän tahdon.

Täydellistä ihmistä ei ole eikä tule, vain Jeesus oli täydellinen myös ihmisenä. Siksi on turha ja turhuuksien turhuus tavoitella täydellisyyttä, sillä se ei ole Isän tahto meihin nähden; se on – ihminen, Jumalan lapsi, Hänen armahdettunsa ja rakkautensa lahja.

Tämä maailma tahtoo ja tavoittelee täydellisyyttä ja siksi se katoaa omaan itseensä ja itsekkyyteensä. Sillä jos luulet olevasi kovin erinomainen ja muiden ylitse, niin voi sinua, voi sinua. Katso, ne joita sinä et minään pidä, tulevat sinua ennen, sillä Taivasten Valtakunta on nöyriä, kuuliaisia ja armahdettuja varten.

Miksi siis pitäisi ylpeillä sillä, mikä ei omaa ansiota ole, mikä lahjana on annettu? Miksi taas pitää sitä halpana tai epätäydellisenä?

Jos sinä uskot, että olet Jumalan tahdossa ja Jeesuksen armossa, miksi sinun pitäisi tavoitella täydellisyyttä, tämän maailman arvostusta? Eikö se riitä, että Pyhä Henki on hyväksi katsonut ja todistanut? Eikö Taivaallinen Pyhyys ole riittävä?

 

TAPAAMMEKO SITTEN KERRAN TAIVAASSA ISÄN LUONA?

Tiedätkö sinä, miten taivaaseen mennään? Oletko sinä Taivastiellä? Entä lapsesi, perheesi, ystäväsi, sukulaisesi...?

Etkö tahdo ajatella koko asiaa vai ajatteletko, että "se on liian aikaista. Olenhan vielä nuori." Tiedätkö mitä? Jos et vielä ole tehnyt omaa uskon päätöstäsi, olet jo myöhässä! Kuinka voin sanoa näin? Kyllä, koska et voi tietää milloin on viimeinen aikasi tai hetkesi tässä ajassa. Sen tähden uskonvalinta on tehtävä jo tänään, huomenna se voi olla jo liian myöhäistä!

Mitä menetät, jos valitset Jeesuksen Kuninkaaksesi, elämäsi Herraksi? Mitä pelkäät? Kun otat vastaan uskonlahjan, saat ikuisen elämän ja Taivaallisen Isän, Hänen Poikansa Jeesus Kristuksen ja Pyhän Hengen. Kaikki samalla kertaa. Valintasi jälkeen olet Taivastiellä! Sinusta tulee Isä Jumalan lapsi, Hänen perillisensä. Oletko ajatellut?

Pelkäätkö, että sinun täytyy muuttaa elämäsi? Se ei ole totta, sillä elämästäsi ei tule pakkoa. Pyhä Henki tulee sinuun ja vaikuttaa sinun tahtomiseesi ja tekemiseesi ja sitä kautta valintoihisi, joten sinä itse tahdot muuttua, Jumalan tahdon mukaisesti! Kukaan ei siis pakota, sillä sinä itse tahdot löytää Jumalan tahdon ja tarkoituksen. Se on uskossa olemista, että tahtoo vaeltaa Isän käskyissä ja Hänen Sanansa kuulemisessa. Kukaan ei pakota, ei edes Jumala, vaan itse alamme janoamaan totuutta, sillä olemmehan Jumalan lapsia ja lapsi tahtoo Isän syliin ja tehdä Isälle hyvin.

Jumala tahtoo lapsilleen hyvää ja Hän tekee niin kuin hyväksi on. Välillä emme ymmärrä Hänen tahtoaan, joten meidän tulee uskoa, että Hän on hyväksi näin katsonut. Välillä saamme vahvistuksia ja välillä ojennuksia, mutta koko ajan rakkautta ja anteeksiantoa! Siis kokoajan ja jatkuvasti, loppuun saakka saamme iloita Hänessä!

Oletko antanut elämäsi Jeesukselle? Kiitos Jumalalle! Olemme siis uskon siskoja tai sisaruksia. Onko sinulla huoli lähimmäisesi iankaikkisuudesta? Oikein! Se on meidän tehtävämme; rukoilla uskomattomien puolesta, jotta he löytäisivät saman rauhan ja rakkauden, joka meillekin lahjoitettu on. Sillä meidän ei tule piilottaa onnemme lähdettä, vaan julistaa sitä kaikissa kaupungeissa! Milloin sinä rakastit vihamiestäsi? Tai milloin sinä seisoit todistamassa uskostasi, vaikka pelkäsi joutuvasi naurunalaiseksi? Koska sinä annoit anteeksi, vaikka sinä et ollutkaan rikkonut? Niin, meidän uskovien tulee pysähtyä ja katsoa ympärillemme; mitä minä voin tehdä Jumalan Valtakunnan hyväksi? Vieläkin enemmän.

Ei ole oikein, että vain "kyyhötämme" uskovat keskenämme, vaan meidän tulee olla rohkeita ja kertoa pelastuksen päivästä. Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä hän pelastuu! Kun lähdit seurakuntasi kokoukseen tai kirkkoosi, pyysitkö/haitko uskomatonta ystävääsi, naapuriasi, sukulaistasi mukaan? Jos sinä vain tuskailet uskomattoien puolesta, ketä se auttaa?

Kuule Ystäväiseni, myös sinun tehtäväsi on kertoa aarteestasi, siitä, joka kantaa Taivaaseen asti. Raamattukin kehottaa, että meidän tulee julistaa evankeliumia. Jokainen toimikoon oman persoonansa mukaan ja asetuksensa mukaan, mutta yhtäkään uskovaista sielua, ei ole "vapautettu" Jumalan Valtakunnan evankeliumin työstä, ei yhtäkään. 

Jos sinä katsot nyt ympärillesi, kuinka monta pimeyden lasta (= ei uskossa) sinä näet? Niin, pimeyden lapsia, sillä jos ei ole uskossa Jeesukseen, ei siis ole Jumalan puolella. Ja jos ei ole Jumalan puolella, on Häntä vastaan. Joten siis, kun me uskossa olevat olemme kirkkauden lapsia Jeesuksen kautta, niin he, jotka eivät ole uskoa vastaan ottaneet ovat siis pimeyden lapsia, uskomattomuutensa kautta. Sillä ei ole kuin kaksi puolta ja ne ovat; olla Jumalan puolella -> se on, olla uskossa tai olla Jumalaa vastaa -> olla Jumalan vihollinen, se on uskomaton.

Tämä saattaa hätkähdyttää sinua, sillä sinulle on aina sanottu, että Jumala on Rakkaus. Se on totta, niin Hän on, mutta Jumala vihaa epäuskoa, itsekkyyttä, ylpeyttä. 

Miten siis on? Kenen joukoissa sinä seisot ja taistelet? Tämän maailman ruhtinaan vai Ikiaikojen Jumalan?

Me tiedämme jo kuinka tämä sota päättyy, se on siis harvinaista, että voit tietää voittajan ennen kuin sota on päättynyt. Pitäisi siis olla helppo valita oikea voittajan joukko. Tämän maailman ruhtinas (perkele) tulee häviämään taistelun ja hänet ja koko hänen joukkonsa saavat karmean lopun ja on oleva itku ja hammasten kiristys. Kun taas Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki hallitsevat uskovien kanssa iankaikkisesti.

Tänään, viimeistään tänään, niin toivon ja pyydän, ota Herra Jeesus Kristus elämääsi. Valitse Voittaja, valitse Ikuinen Elämä, valitse Jeesus Kristus!

Tänään, viimeistään tänään, niin toivon ja odotan, ota vastuu lähimmäistesi pelastumisesta, ota aseeksesi rukous ja rohkeus ja luottamus Jeesukseen ja tee niitä tekoja, jotka ovat Jumalan kunniaksi! 

Jeesus Kristus teitä kaikkia siunatkoon ja armahtakoon! Hän, Isä Jumala, tuo Ikiaikojen Israelin Pyhä Jumala on meitä rakastanut, että antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, huku, vaan hänellä on iankaikkinen elämä!

21.4.2009 Valma-

 

Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy. Herb.11:1

Näin keskikesällä tahdon herätellä sinua ja kysyä sinulta; luotatko sinä Jumalan Kaikkivaltiuteen? Onko sinulla uskoa edes sinapinsiemen verran? Miten sinä riiput toivossa epäuskon hetkellä vai riiputko?

Meillä uskovilla tulisi olla läheinen suhde Jumalaan. Sellainen suhde, joka ei horju eikä huoju hädänkään aikana. Uskallan väittää, ettei kovinkaan monella meistä ole henkilökohtaista suhdetta Kaikkivaltiaaseen. Tosin me tahtoisimme elää jatkuvasti Hänen läheisyydessä, mutta me itse aiheutamme sen, ettemme elä. Jumala tahtoo olla meidän Isämme, joten Hänen tahtonsa meihin nähden on jatkuva ja aina ja iankaikkisesti. Tähän me ihmiset emme vain pysty, vaikka kuinka tahdomme. Nyt kysynkin sinulta onko sinulla tuota tahtoa? Sillä jos sinulla ei ole edes tahtoa, niin kuinka voit sitä edes anoa Isältä Jumalalta? Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. Matt.7:8

Miten siis muodostamme henkilökohtaisen suhteen Isään Jumalaan? Yksinkertaisesti kuuntelemalla, kuulemalla, rukoilemalla ja olemalla Herran tahdossa päivittäin. Ei vain silloin tällöin, kun hätä tai ahdistus kohtaa, vaan päivittäin. Hyvin yksinkertaista eikö totta? Se on vain meistä itsestämme kiinni, tuon suhteen luominen. Isä on koko ajan meitä odottamassa, meidän puhettamme, rukoustamme, meidän hiljentymistä Hänen tahtoonsa. Me ihmiset olemme vain olevinamme niin kiireisiä tai väsyneitä, ettei meiltä tahdo löytyä aikaa Herralle. On niin paljon arkipäivän asioita, jotka menevät Jumalan edelle; työt, perhe, opiskelu, ystävät, harrastukset jne. Miten me oikein elämme? Tämäkö on Herran tahto? Ei suinkaan, tämä on meidän oma tahtomme ja valintamme. Olemme näin valinneet ja hyväksi katsoneet. Isä odottaa kuitenkin kärsivällisesti ja me annamme Hänen odottaa! Voi meitä, voi meitä!

Isä Jumala on antanut lapsilleen ainutlaatuisen tilaisuuden olla Hänen läheisyydessä ja Hän opettaa ja ohjaa meitä, Hän armahtaa ja osoittaa tahtonsa, jos vain kysymme; jos vain pysähdymme ja kysymme ja sen jälkeen kuuntelemme ja kuulemme. Joku voi tähän nyt sanoa, ettei hän kuule Jumalan tahtoa. Jokainen, joka on syntynyt Jumalan lapseksi Jeesus Kristuksessa ja Pyhässä Hengessä, on saanut uskon "anturit", joilla on yhteydessä Isään Jumalaan Kaikkivaltiaaseen. Pitää vain oppia käyttämään noita anturoita. Ei Jumala puhu aina ja kaikille samalla tavalla; Hän voi puhua eri asioiden kautta, ihmisten kautta, luonnon kautta, ahdistuksen kautta jne. Meidän tulee vain oppia ymmärtämään mikä on meidän suhteemme Isään. Miten? Rukouksella ja Sanan (Raamatun) lukemisella. Se on ainoa oikea tie. Jos sinä hylkäät rukouksen, ei sinulla ole yhteyttä Pyhään kolminaisuuteen ja jos sinä et lue Sanaa ei sinulla ole mahdollisuutta virvottua Pyhässä Hengessä ja Hänen opetuksensa ei ole sinussa. Toki saamme oppia ja rukousta seurakunnissa, mutta se ei ole meidän henkilökohtaista suhdetta Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen.

Mietit, miksi kirjoitan aina tästä aiheesta. Sen tähden, että tämä on tärkeä asia. Ilman omaa panostasi uskonelämääsi et voi kasvaa ja uudistua. Muut uskovat voivat kyllä rukoilla puolestasi, siunata sinua ja opettaa sinua, mutta myös sinun on tehtävä osasi.

Sillä niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut. Jaak.2:26.

Meidän tekomme on Sanan tutkiminen ja lukeminen ja Jumalan käskyjen noudattaminen.

Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen, tämän vertainen, on: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat." Matt.22:37–40.

Et siis voi jättää tätä tärkeää uskon osaa muiden varaan, vaan sinun on itse otettava vastuu omasta uskostasi ja omista teoistasi; se on henkilökohtaisen suhteen luomista Taivaalliseen Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Lopulta me kaikki seisomme Taivaan Istuimen edessä yksin, vailla puolestapuhujaa, vailla maallista omaisuutta, vailla titteleitä tai asemaa. Loppujen lopuksi me itse vastaamme itsestämme Kaikkivaltiaalle. Kun tuo aika tulee, totisesti tulee meidän olla vahvassa uskossa Jeesus Kristukseen, sillä uskomme meidät pelastaa. Usko Jeesus Kristukseen Kaikkivaltiaan Poikaan, joka kuoli ristillä meidän syntiemme tähden, usko Jeesus Kristukseen, joka on sovittanut kaikki syntimme ja istuu nyt Isä Jumalan oikealla puolla. Usko Pyhään Kolminaisuuteen; Jumalaan, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen. Muuta pelastusta ei ole, totisesti, vain tämän uskon kautta sinä pelastut iankaikkiseen elämään ja nimesi on Elämän kirjassa, joka viimeisenä päivänä avataan ja luetaan.

Totisesti, olkoon sinun nimesi siinä; sinä sen itse ratkaiset. Kukaan muu ei voi sitä puolestasi tehdä, ei kukaan muu. Tee ratkaisusi jo tänään, sillä huomenna se voi olla jo liian myöhäistä. Usko, Isä odottaa ratkaisuasi ja koko Taivas iloitsee ja riemuitsee sinun pelastumisestasi. Sillä Jumalan tahto on, että kaikki pelastuvat, mutta jokaisen on itse ratkaisunsa tehtävä. Aivan itse!

"Isä Jumala, katso, olen tullut Sinun eteesi, minä, joka olen Sinua vastaan totisesti rikkonut ja tehnyt vääryyttä. Anna minulle minun syntini anteeksi ja pese minut puhtaaksi Poikasi Jeesus Kristuksen uhriveren kautta. Armahda minua ja ota minut lapseksesi. Minä tahdon syntyä uudestaan Sinun lapseksesi. Isä Jumala, pyydän näin Jeesus Kristuksen nimessä ja Pyhässä Hengessä. Amen."

16.6.2008  Valma 

 

Avunhuuto vihollisia vastaan psalmi 70.

Daavidin virsi; syntiä tunnustettaessa.

Jumala, riennä minua pelastamaan, riennä minun avukseni, riennä minun avukseni, Herra. Joutukoot häpeään ja punastukoot ne, jotka henkeäni väijyvät; peräytykööt ja saakoot häpeän ne, jotka tahtovat minulle onnettomuutta. Kääntykööt takaisin häpeissänsä ne, jotka sanovat; “Kas niin, kas niin!” Iloitkoot ja riemuitkoon sinussa kaikki, jotka sinua etsivät; joille sinun apusi on rakas, ne sanokoot aina; “Ylistetty olkoon Jumala!” Mutta minä olen kurja ja köyhä: Jumala, riennä minun tyköni. Sinä olet minun apuni ja vapauttajani; Herra, älä viivy.

Daavid oli Israelin kuningas ja hänellä on vihollisia riittämiin. Daavid turvasi Israelin Pyhään Jumalaan olipa tilanne henkilökohtainen tai valtion asia. Daavidin virsiä/rukouksia voimme lukea raamatun psalmeista.

Onko meillä tänä päivänä vihollisia? Onko meillä sellaisia vihollisia, jotka tahtovat tappaa meidät? Täällä Suomessa asuessamme olemme kristittyinä turvassa, toistaiseksi. Meidän ei tarvitse pelätä täällä, että meidät tapetaan uskomme tähden. Kovin kauas ei kuitenkaan tarvitse lähteä, kun kristityt ovat vähemmistöä ja vainottuja.

Nyt tahdon herätellä sinua pohtimaan, mitkä/ketkä ovat sinun vihollisiasi? Mikä/kuka tahtoo sinut tappaa tässä ajassa, Suomen maassa? Ensiksi tulee mieleen, ettei mikään tai kukaan ole oikeastaan meidän kristittyjen vihollisia tai saatikka tappaisivat meitä. Mutta jos mietimme tarkemmin, niin törmäämme jokapäiväisiin asioihin. Vihollinen on saatana ja tappaminen on uskomme tappamista.

Sarita on kristitty, uraputkessa oleva, kaunis nainen. Hänellä on kaikkea; vaikutusvaltaa, toimeentuloa, omaisuutta, kolme kaunista ja lahjakasta lasta, aviomies johtavalla paikalla.

Saritan elämä on ollut jo jonkin aikaa urajohteista ja hyvin kiireistä. Hän ei ole ehtinyt enää rukoilemaan eikä olemaan muiden uskovaisten yhteydessä. Hengen alamäki on alkanut. Ensimmäinen vaihe alkaa, kun on niin kiire, ettei ehdi enää rukoilla; se on vihollisen valhe ja hyökkäys. Toinen vaihe on se, kun Sarita ei enää ehdi kiinnostumaan Sanasta ja Jeesuksesta. Se on myös vihollisen juoni. Näiden tilalle se vanha vihollinen antaa kiireen, upeat mahdollisuudet edetä, jotta kiire vain lisääntyy. (Se on huomannut, että kiire pitää Saritan poissa Herrasta).

Nyt pitäisi jo kellot soida! Mitäkö tarkoitan? Herran lapsi saa uskoon tulleessaan “Hengen tuntosarvet”. Tuntosarvet soittavat Saritalle jo hätäsoittoa. “Herää, herää!”, ne toitottavat. Katso elämääsi, pimeys tekee tilaa elämässäsi!”

Herra kertoi minulle, että suurin valhe uskovaiselle on se, ettei meillä ole aikaa Herralle. Niin Herralle. Tämä tuntuu karmealta, mutta tiedän syyllistyväni tähän myös itse. On niin paljon kaikkea muuta; ajasta tulee meidän epäjumalamme. Tämä on vihollisen ovela juoni.

Samalla kuin Sarita kiittää Jumalaa menestymisestään, hän erkanee Herrasta ja Herran Hengestä. Ehtiikö Sarita kiittämään vaiko uskooko hän, että hän itse on saavuttanut kaiken omalla erinomaisuudellaan?

Tässä me tietenkin toivomme, että hän kiittäisi, mutta miten on? Kiitätkö ja palvotko sinä Jumalaa, Jeesusta ja Pyhää Henkeä kaikesta siitä, mitä sinulla on?

Nyt sinä voit sanoa, ettei sinulla ole mitään? Onko näin? Jos olet Jumalan lapsi, sinulla on kallein lahja mitä ikinä voi olla; pelastus ja syntien anteeksisaaminen. Tämä taivaallinen lahja on kaikkein tärkein tässä ajassa, joten, sinulla on aina aihetta kiitokseen!

Miten Saritalle kävi? Onko aina valittava? Se riippuu omasta itsestäsi. Tässä tapauksessa Saritasta. Saritan on itse tehtävä valinta, Jumala ei pakota ketään, hän ei manipuloi ketään. Valitettavasti Sarita “valitsi” kiireen epäjumalakseen. Kun hän tämän valinnan teki, hän sai lisää valtaa, mutta samalla hän menetti perheensä, sillä hänellä ei ollut aikaa. Kaikkein pahinta oli, että kaiken kyllyyden keskellä hän menetti Herran ja itsensä, omasta tahdostaan. Voi kuinka Herra itki häntä! Mutta Herra ei ole hyljännyt Saritaa vieläkään, meidän Kaikkivaltias odottaa yhä Saritan valintaa, vielä on aikaa. Mutta kuinka kauan? Isä yksin sen tietää.

Jos Sarita olisi valinnut toisin, jos hän olisi valinnut Jumalan, miten hänen elämänsä olisi muuttunut? Suuresti, sillä hän olisi ollut Jumalan suojeluksessa ja armossa. Hän olisi voinut kääntyä Isän puoleen ja pyytää apua, sen sijaan, että nyt hän yrittää omilla voimillaan. Hän olisi saanut Jumalan johdatuksen, sen sijaan nyt hän tekee oman tien valintoja. Mehän tiedämme entuudestaan, että oma tie on hyvin kankea ja vaikea ja useimmiten meille turmioksi.

Saatana juoni saavutti Saritan. Oma itsekkyys ja oman edun tavoittelu ovat tämän päivän epäjumalia. Älkäämme pitäkö epäjumalia, älkäämme uhratko niille! Jumala kieltää tämän käskyssään ankarasti.

Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi. Matteus 22:37

Entä kuinka kävi Mikan tapauksessa? Mika on jäänyt juuri työttömäksi. Vaikka hän kuinka rukoili Jumalaa, että hän saisi pitää työpaikkansa, hänet saneerattiin ulos työpaikasta, jossa hän oli työskennellyt 30 vuotta. Nyt hänellä ei ollut enää mitään. Kuitenkin hänellä oli Jumala, tuo ikiaikojen Pyhä, joka kaikessa auttaa lapsiaan tavalla tai toisella, oman tahtonsa mukaan. Miksi Mika menetti uskonsa?

Saatana, tuo valheen mestari, tappaja numero yksi, valehteli; että Jumala on hyljännyt Mikan. Sitä tuo valheen mestari tahtoo; murhata ja tappaa jokaisen uskovaisen uskon ja lopuksi vielä koko ihmiselämän. Mika pettyi Jumalaan, sillä hän ei saanut sitä, mitä hän itse tahtoi. Mika tahtoi päättää päivänsä, sillä hän ei kestäisi häpeää. Kuinka on? Eikö Taivaallinen Isämme tiedä mikä on meille parhaaksi? Hänhän on kaiken alku ja loppu ja Hän tuntee meidät salatuimpaan asti. Hänellä on tieto miten elämämme tulee kulkemaan. Jumalalla on meille ulospääsy koettelemuksista.

Herra puhui minulle, että hänen tahtonsa on, että kysymme hänen tahtoaan; Hänen, Jumalan, ei omaa tahtoamme. Onko se liikaa pyydetty? Minusta ei, sillä minä en tiedä sitä, mitä Kaikkivaltias tietää. En tiedä edes tuhannesosaa siitä, joten miten voin tietää sitä, mikä on minulle lopulta parasta? Opettaahan Isä Meidän rukous meitä; “tapahtukoon Sinun tahtosi myös maanpäällä niin kuin taivaissa.

Kaikesta huolimatta Jumala ei hylännyt Mikaa. Hän piti miestä silmällä ja muutaman vuoden päästä, eräässä kokouksessa Mika sai ymmärryksen ja itki. Hän itki itseänsä ja sitä, kuinka hän oli uskonut valhettelijaa ja jättänyt Herran. Hän itki sydämensä kaipuuta Herran luokse ja tunnusti heikkoutensa ja sen, ettei hän selviäisi ilman Herraa. Jeesus pyyhki hänen kyyneleensä ja sanoi: ”Nouse poikani, katso, uusi aamu on alkanut. Nosta silmäsi ylös ja katso, kaiken olen valmiiksi tehnyt, sillä sinä olet minulle rakas.” Mika itki sydän pakahtuneena; nyt hän itki anteeksi saaneen itkua, Golgatan ristin vapauttavaa itkua. Seuraavana päivä Mika sai kutsun työhaastatteluun ja hän sai työn, jota ei uskonut koskaan saavansa. Samalla Herra siunasi häntä vaimolla ja kauniilla tyttärellä. Tänä päivänä Mika saarnaa evankeliumia kaikille luoduille. Saatana ei saanut työtään loppuun Mikassa, ylistys Jumalalle Jeesus Kristuksessa ja Pyhässä Hengessä.

Pietari kielsi Jeesuksen kolmasti. Jeesus tiesi tämä jo ennakkoon kun hän sanoi Pietarille: “minä sanon sinulle Pietari, ei laula tänään kukko, ennen kuin sinä kolmesti kiellät tuntevasi minua”. Luukas. 22:34

Tapahtumat jatkuvat siten, että kun Jeesus vangitaan, niin opetuslapset pakenevat. Pietarikin, joka toisin oli vannonut. Hän lymyää piilossa ja yrittää seurata mihin Jeesusta viedään.

Niin he ottivat hänet (Jeesuksen) kiinni ja kuljettivat pois ja veivät hänet ylimmän papin taloon. ja Pietari seurasi taaempana.

Ja he virittävät valkean keskelle esipihaa ja asettuivat yhdessä istumaan ja Pietari istui heidän joukkoonsa. Niin eräs palvelijatar, nähdessään hänen (Pietarin) istuvan tulen ääressä, katseli häntä kiinteästi ja sanoi: “Tämäkin oli hänen kanssaan.” Mutta hän (Pietari) kielsi sanoen: ”Nainen, en tunne häntä (Jeesusta)”.

Ja hetkisen perästä näki hänet (Pietarin) toinen, eräs mies ja sanoi: “Sinäkin olet yksi niistä.” Mutta Pietari sanoi: “mies, en ole”. Ja noin yhden hetken kuluttua vakuutti vielä toinen sanoen: “ Totisesti, tämä (Pietari) oli myös hänen (Jeesuksen) kanssaan, sillä onhan hän galilealainenkin”. Mutta Pietari sanoi: “En ymmärrä mies mitä sanot”. Ja samassa, hänen (Pietarin) vielä puhuessa, lauloi kukko.

Ja Herra kääntyi ja katsoi Pietariin; ja Pietari muisti Herran sanat kuinka hän (Jeesus) oli hänelle (Pietarille) sanonut; “Ennen kuin kukko tänään laulaa, sinä kolmesti minut kiellät!” Ja hän (Pietari) meni ulos ja itki katkerasti.

Ja hän meni ulos ja itki katkerasti. Tämä raamatun kohta, vaikuttaa minuun joka kerta. Joka kerta se muistuttaa, että olemme vain inhimillisiä ihmisiä. Se muistuttaa myös siitä, että Jeesus tietää ja tuntee meidät. Jeesus tietää mitä tekoa me olemme.

Kaikesta huolimatta, vaikka Pietari oli kieltänyt Jeesuksen, Pietarin tehtävä Herrassa oli ylen suuri. Kun Jeesus nousi kuolleista eikä ollut vielä kirkastettu, hän kohtaa opetuslapsensa, myös Pietarin ja antaa Pietarille suuren tehtävän seurakunnan syntymisessä. Lue Johanneksen evankeliumi 21:15-17

Niin, Jeesus tietää rajallisuutemme, hän tietää kiukkuilumme, hän tietää meistä kaiken, aivan kaiken. Ja hän tuntee sydämemme paremmin kuin me itse tunnemme.

Joten, kun rukoilet ja anot, niin ano rukouksesi lopuksi Herran tahdon tapahtumista; ei niin kuin sinä itse tahdot, vaan siten kuin Isä sen parhaaksi näkee Jeesus Kristuksessa ja Pyhässä Hengessä. Ano myös voimaa kestää koetukset ja ano ymmärrystä Herran valinnoille elämässäsi. Jumalan valinnat ovat ne ainoat oikeat, tahdommehan tehdä Taivaallisen Isämme tahdon ja tahdomme olla Herralle kuuliaisia ja nöyriä.

Mikään ei ole mahdotonta Herralle, älä anna saatanan valehdella itsellesi. Usko, me olemme Jumalan lapsia kokonaisvaltaisesti ja saamme kaikessa ja aina turvata Pyhään Jumalaan ja hänen ainokaiseen Poikaansa Jeesus Kristukseen. Ei ole yhtäkään liian vaikeaa tapausta anteeksi antavalle ja rakastavalle Herralle!

Armo olkoon sinun kanssasi!

Rakkaudella Valma-

Kirjoitettu Jeesuksen ylösnousemuksen muistopäivänä 23.3.2008

 

Herra, sinä tutkit minua ja tunnet minut.

Istunpa minä tahi nousen, sinä sen tiedät; Sinä ymmärrät minun ajatukseni kaukaa. Käynpä tahi makaan, sinä sen havaitset, ja kaikki minun tieni ovat sinulle tutut. Sillä, katso, ei ole sanaa minun kielelläni, jota sinä, Herra et täysin tunne. Sinä olet saartanut minut edestä ja takaa ja laskenut kätesi minun päälleni. Senkaltainen tieto on minulle ylen ihmeellinen, ylen korkea käsittääkseni sen. Minne minä voisin mennä, kussa ei sinun henkesi olisi, minne paeta sinun kasvojesi edestä? Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä: jos minä tuonelaan vuoteesi tekisin, niin katso, sinä olet siellä. Jos minä kohoaisin aamuruskon siivillä ja asettuisin asumaan meren ääriin, sielläkin sinun kätesi minua taluttaisi, sinun oikea kätesi tarttuisi minuun. Psalmi 139: 1-10

Kuka on minun Jumalani? Missä on minun Jumalani?

Minun Jumalani on Aabrahamin, Iisakin ja Jakobin Jumala, Israelin Pyhä Jumala, Jeesus Kristuksen Isä, Kaikkivaltias Taivaan ja maan Luoja. Minun, pelastetun Jumala; Jeesus Kristuksessa ja Pyhässä Hengessä!

Minun Jumalani, Pyhä Isä, Kaikkivaltias, elää tänäkin päivänä. Hän asuu kaikkialla, meissä pelastetuissa Jeesus Kristuksen ja Pyhän Henkensä kautta. Isä, Abba, on kaiken alku ja loppu.

Minun uskoni, toivoni ja rakkauteni lepää Herrassa Jumalassa.

Kaikki mitä teen, sanon, ajattelen on oleva Herran tiedossa. Sen tähden tahdon tehdä, sanoa ja ajatella tekoja ja sanoja, joihin Isä on mielistynyt. Aina en osaa niin elää, en, vaikka kuinka tahtoisin ja yrittäisin. Välillä minä en osaa vartioida sanojani, tekojani ja ajatuksia. Mitä minä voin tehdä?

Kiitos Herran, että voin vajavaisen ihmisenä mennä Hänen alttarinsa eteen rukouksin ja anoa anteeksi syntejäni, anoa, että kasvaisin uskossani ja että osaisin toimia ja toimittaa oikein, siten miten on Herran tahto. Näin minä saan kasvaa Herrassa ja uskossani.

Jos minä en tunnusta vajavaisuuttani Herralle tahi ihmisille, niin missä olisi minun nöyryyteni? Tahi miten voisin kasvaa ja varttua uskossani? En usko, että kukaan uskovainen on valmis uskossaan tässä maallisessa taivalluksessaan. Aina voi kehittyä, oppia ja ymmärtää uutta Herrasta ja Herran Sanasta.

Onko meillä tahtotilaa Sanan lukemiselle ja tutkimiselle? Miksi se on niin vaikeaa pyhittää päivästä joku hetki Jumalan Sanalle eli raamatun tekstille? Kuinka on? Voitko sinä sanoa, että joka päivä annat Herralle omaa aikaasi rukoillen ja Sanaa tutkien? Jos voit sanoa kyllä, kiitos Herralle, totisesti! Jos vastaat, että tahtoisin, mutta en aina ehdi tai muista, niin uskon, että olet enemmistön joukossa. Mitä voimme tehdä, että saamme aikaa tai tahtoa Sanalle? Meidän tulee rukoilla, että kaikkinainen heikkous ja velttous väistyisi meistä. Sehän on suuri vihollisen juoni pitää meitä väsyneinä tai kiireisenä, eikö totta? Yksi apukeino voi olla se, että laittaa raamatun sellaiseen paikkaan, jossa se on näkyvillä ja helposti luettavissa, vaikkapa kesken ruoan laiton.

Sana on meidän ravintoamme, emme voi elää ilman sitä! Miten käy, jos sinä jätät aamiaisen, lounaan ja iltapalan väliin? Sinä väsähdät, arvosi romahtavat ja tulet hermostuneeksi ja lopulta kuolet. Näin on myös Sanan laita. Ilman Hengen ravintoa me väsähdämme, erkanemme Herrasta ja Hänen tahdostaan ja lopulta meidän yhteys Pyhään Henkeen nukahtaa tai peräti kuolee. Eikö olekin niin, että kun olet pyhittänyt Sanalle edes hetken ajastasi, olet paljolti virkeämpi, levollisempi ja vapaampi?

Olen kirjoittanut paljon rukouksesta ja rukouksen voimasta. Jos vain ymmärrettäisiin mikä voima piilee rukouksessa, luulen, että rukous olisi yleisempää.

Mikä estää sinua kokeilemasta? Koettele Herraa. Jumala on myös meidän Isämme, joten voimme anoa Häneltä mitä tarvitsemme, näin Isä on minua opettanut; Anokaa, niin teille annetaan tai ettehän ole edes anoneet. Rukouksen voima on ihmeellisen asia, sitä ei voi täysin ymmärtää. Samoin rukousvastaukset voivat olla täysin järjenvastaisia tai niin arkipäiväisiä ettemme edes huomaa niitä, jos emme valvo. Kiitosrukous Herralle on sydämen kiitos siitä, että Isä kantaa lastaan ja tahtoo lapselleen vain ja ainoastaan parasta!

Lopuksi vielä

Herra on nähnyt sinut jos alusta asti. Hän teki sinut ennen kuin se järjellisesti on edes mahdollista. Hän tietää sinun tiesi ja valintasi jo ennakkoon. Tämä on lohdullista tietää ja etenkin ymmärtää. Miksi? Kun sinä tai minä olemme vaikeassa tilanteessa, se mikä puristaa ja raastaa meitä, niin meillä on varmuus, että Isä tietää. Hän tietää, että näin tulisi tapahtumaan. Hänellä on myös ulospääsy tilanteesta, vaikka se ihmisymmärryksellä olisi aivan mahdotonta.

Mutta Jumalalle ei mikään ole mahdotonta! Ei mikään! Jos sinun asiasi tarvitsee esim. Suomen lain muutoksen, niin usko, jos se on Herran tahto elämällesi, että se lain muutos tapahtuu, niin se tapahtuu. Niin totta kuin Isä Jumala on Israelin Pyhä. Hän ei jätä eikä hylkään yhtäkään lastaan, ei ainoakaan jää unholaan. Minä todistan omalla elämälläni Herran voimasta tehdä mahdoton mahdolliseksi. Hän siirtää vuoria, Hän parantaa sairaita, Hän lohduttaa ja vapauttaa. Mikään ei ole Hänelle hankalaa, kun on kysymys Hänen lapsestaan.

Kun olet mielestäsi toivottomassa tilanteessa ja kun sairaus repii sinua, ahdistus polttaa luitasi, elämäsi polkee paikallaan tai joku pakottaa sinua, niin usko, että Isä on tiennyt tämän jo aikojen alusta. Hän on sallinut tapahtuman tai Hän on siunannut sinua sillä. Miksi sanon siunannut? Koska tapahtuipa mitä tapahtui, se tulee liittymään sinun elämääsi vahvasti ja voimallisesti. Jumala tahtoo käyttää kokemaasi evankeliumin (tai elämäsi) eteenpäin viemiseksi, jos vain sallit sen, jos vain tahdot niin tapahtuvan.

Miksi näin kirjoitan? Miten särjetty sydän voi viedä evankeliumia eteenpäin? Kun Herra sinut eheyttää, niin tuo eheytys on sinulle voima ja vapautus. Julista voittoa Herralle, jotta kaikki ne ihmiset, jotka ovat samoin kokeneet, saavat uutta toivoa Herrasta; että heilläkin on ulospääsy!

Jos nyt olet kovin sairaana, älä menetä toivoasi. Isä on tämän nähnyt jo aikaa, Hän on tiennyt tämän. Anna tuskasi Isälle kannettavaksi, anna itsesi hänelle kokonaan ja usko, Isä näkee ja tietää sinut! Sinä olet hänen rakas lapsi, jolle hän tahtoo vain parasta. Tahdotko sinä kääntää sairautesi voitoksi? Tahdotko julistaa Jeesus Kristuksen voittoa tuskasi keskellä! Tulipa mitä tuli, tahi tapahtuipa mitä tapahtui, kaikki on Isällä tiedossa.

Ei ole helppoa julistaa voittoa kurjuuden ja tuskan aikana, mutta se on Isän tahto, että me emme luovuta vaan rukoilemme Hänen tahonsa tapahtumista meidän elämässämme. Kun näin rukoilemme ja vastoinkäyminen kohtaa meitä, niin opetelkaamme kiittämään Isää siitä, että Hän muuttaa surun iloksi ja itkun riemuksi. Jos emme heti sitä koe elämässämme, niin usko, tulee päivä jonain huomaat, että tämä kaikki oli sinulle vahvuudeksi!

Onko minulla raamatullista vastinetta tälle mitä kirjoitan? Vai kirjoitanko minä itse itsessäni? En suinkaan. Kun luemme raamatusta Jobin kirjaa, saamme seurata kovan taistelun Jumalan vanhuskaan, Jobin, koettelemuksista. Vaikka Jobia miten lyötiin hän ei hylännyt Jumalaa, hän ei kironnut Jumalaa, vaan uskoi, että näin oli tultava, tämä oli hänen parhaaksensa. Näin tapahtuikin. Vanhurskas Job kesti koetukset ja Jumala siunasi häntä totisesti.

Saatana vastasi Herralle ja sanoi; "Nahka nahasta ja kaikki mitä ihmisellä on, hän antaa hengestänsä. Mutta ojennapa kätesi ja koske hänen luihinsa ja lihaansa: varmaan hän kiroaa sinua vasten kasvojasi."

Herra sanoi saatanalle: "Katso, hän olkoon sinun käsissäsi; säästä kuitenkin hänen henkensä." Niin saatana meni pois Herran edestä ja löi pahoja paiseita, kantapäästä kiireeseen asti. Ja tämä (Job) otti saviastian sirun, sillä kaapiakseen itseänsä, ja istui tuhkaläjään. Niin hänen (Jobin) vaimonsa sanoi hänelle: "Vieläkö pysyt hurskaudessasi? Kiroa Jumala ja kuole." Mutta hän (Job) vastasi hänelle: "Sinä puhut kuin mikäkin houkka nainen. Otammehan vastaan Jumalalta hyvää, emmekö ottaisi vastaan pahaakin?" Kaikessa tässä Job ei tehnyt syntiä huulillansa. Job 2: 4-10

16.3.2008 Valma-

 

“Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisoa multien päällä. Ja sittekuin tämä nahka on yltäni raastettu ja olen ruumistani irti, saan minä nähdä Jumalan.” Job.19:25, 26   

Sinä päivänä on oleva Herran alttari keskellä Egyptin maata ja sen rajalla Herran patsas. Ja se on oleva merkkinä ja todistuksena Herralle Sebaotille Egyptin maassa; sillä he huutavat Herraa sortajain tähden, ja hän lähettää heille vapauttajan ja puolustajan, joka pelastaa heidät.

Ja Herra tekee itsensä tunnetuksi egyptiläisille ja egyptiläiset tuntevat Herran sinä päivänä ja palvelevat Häntä teuras- ja ruokauhreilla ja he tekevät Herralle lupauksia ja täyttävät ne. Herra lyö egyptiläisiä, lyö ja parantaa; he palajavat Herran tykö ja Hän kuulee heidän rukouksensa ja parantaa heidät. Sinä päivän on oleva valtatie Egyptistä Assuriin ja Assur ja he, Egypti ynnä Assur palvelevat Herraa. Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata, sillä Herra Sebaot siunaa sitä sanoen; "Siunattu olkoon Egypti, minun kansani ja Assur, Minun kätteni teko, ja Israel, Minun perintöosani. Jesaja 19:19–25

 

Shalom kaikille!

Terveiset Egyptin maasta Sharm El Sheikh:stä!

Sydämeni jäi kaipaamaan tuota paikkaa. Kun lähtöpäivänä bussi saapui Sharm El Sheikhin lentoasemalle, niin tunsin kuinka pala nousi kurkkuni ja kyyneleet pyrkivät silmäkulmaani. Olin yllättynyt tunteistani. Kuinka haikealta tuntuikaan jättää aurinko ja kaikkinainen kauneus. Näin maan niin kauniina, vaikka joku toinen näkisi vain hiekkaa ja vuoria. Siionin autiomaa ja vuoret, Jumalan suuri taidonnäyte. Ihmettelin, miten Mooses joukkoineen selvisi siellä 40 vuotta. Ainoa oikea vastaus on Jumala itse! Niin, vain Jumalan kanssa voi selvitä moisesta karikosta.  

Olimme perheen kanssa Siinain retkellä. Urhoollisesti sanoin, että minäkin tahdon ratsastamaan kamelilla. Minä, joka en uskalla ratsastaa edes täysikasvuisella hevosella, ponilla kylläkin. Kun saavuimme Beduiinien alueella rankan Jeeppi matkan jälkeen ja näin kamelit, peruinkin jo puheitani. Mutta rohkaisin mieleni ja sanoin, että “mennään vaan”. Arviolta noin 10-vuotias Beduiini tyttö ohjasi minut vanhan ja kiukkuisen kamelin luokse. Aavistelin pahinta. Poikieni kamelit näyttivät säyseiltä, mutta tämä minun kamelini oli hurjan näköinen “takkutukka”. Enkä turhaan pelännyt pahinta. Kameli oli oikea vikuri eikä millään tahtonut uskoa tytön käskyjä. Potki ja vinkuroitsi ja minä selässä! Huh, jännitin ja puristin kahvaa satulassa. “Saas nähdä miten tädin käy”, ajattelin.

Ryhmässä kulkiessamme minun kamelini mulkoili minua koko ajan ja irvisteli minulle. Kamelilla oli valtava kieli, jota se pullisteli ja päräytteli, niin että sylki lensi. Kamelin suunpielet olivat aivan vaahdossa, joten epäilinkin, että minun erämaan laivani sairasti vesikauhua. Nimesin kamelini “Basistiksi”, koska sen kielisoitin oli jotakin uskomatonta. Eräs rouva “ratsasti” vierelleni (todellisuudessa Beduiinit kuljettivat kameleita) ja sanoi: “Sinun kamelisi taitaa olla sairas?”, johon totesin, että jo on liikkuvainen epeli sairaaksi.

Kuitenkin pääsimme perille ehjin nahoin. Basisti vielä lopuksi murisi ja möykkäsi minulle, eikä olisi mennyt maahan, jotta pääsisin pois kyydistä. Ratsastaminen erämaan laivalla oli ikimuistoinen. Laitan kuvia tästäkin kokemuksesta, kunhan kuvat ovat valmistuneet.  

Koin Egyptissä vahvasti Herran läsnäolon ja mietin usein Mooseksen tarinaa. Punainenmeri oli aivan mielettömän valtava kokemus. Meri oli kirkas ja puhdas, jopa 15 metriin saakka. Todella kirkas vesi!

Menimme vesipohjavene-retkelle. Veneessä, kuten arvata saattaa, oli lasipohja, jotta näimme kaikki vedenalaiset aarteet, korallit ja kalat. Uskomatonta miten kaunista. Kuinka Isä onkaan taitava ja kekseliäs. Toinen toistaan kauniimpia kaloja ja koralleja, jotkut jopa 500 vuotta vanhoja.

Merellä oli pakko ihmetellä myös sitä, kuinka Mooses pakeni Egyptin faaraota ja halkaisi kepillään meren kahtia. Siten Mooses ja koko juutalaisten suuri joukko pääsi ylittämään meren. Kun faaraon joukot tulivat ja alkoivat seuraamaan Moosesta, niin meri menikin kiinni ja sotilaat hukkuivat. Meren sanotaan olleen aivan verenpunainen. Siitä nimi Punainenmeri. Onko meidän uskomme yhtä suuri kuin Mooseksen? Miten suuri oma uskomme on? Voimmeko mitata oman uskomme määrää? Kyllä sitä tuntee olevansa niin pieni noin suurten asioiden keskellä. Raamatun alkuhistoria oli niin voimakkaasti läsnä koko matkan ajan.  

“Mutta Israelissa ei enää noussut yhtäkään sellaista profeettaa kuin Mooses, jonka kanssa Herra seurusteli kasvoista kasvoihin, ei ketään, joka olisi tehnyt sellaisia tunnustekoja ja ihmeitä, kuin hän Herran lähettämänä teki Egyptin maassa faaraolle ja kaikille hänen palvelijoillensa, koko hänen maallensa; ei ketään, jolla olisi ollut niin väkevä käsi ja joka olisi tehnyt niin suuria, pelättäviä tekoja, kuin hän teki koko Israelin silmien edessä.” Viides Mooseksen Kirja 34: 10–12  

Sharm El Sheikh:in keskustan nimi on Naama Bay. Israel on rakentanut koko Naama Bay, sillä Israel valloitti koko alueen kuuden päivän sodan aikana. Israelilaiset lähtivät Sharm El Sheikhistä vasta vuonna 1982. Naama Bay tarkoittaa hepreaksi “armollista” ja islamiksi “Jumala on armollinen”. Egypti on Afrikan toiseksi suurin valtio, jossa on 79 miljoonaa asukasta. Kairohan on Afrikan suurin kaupunki. Islamin uskoisia on 90 %, suurin osa sunneja, kristittyjä on noin 10 %. Egyptissä on noin 300 hengen juutalaisyhteisö.  

Naama Bay ostosliikkeessä (samantapainen kuin Tampereen Koskikeskus) tapahtui jännä kohtaaminen. Olimme liikkeessä katselemassa tavaroita. Kun olimme maksamassa ostamiamme tuliaisia niin näin kauniin ristin seinällä, jonka olisin tahtonut ostaa. Kysyin hintaa ja miesmyyjä katsoi ristin takaa ja hintaa ei ollut. Hän vie ristin toisen miehen luokse kysyäkseen hintaa. Toinen mies, ilmeisesti omistaja, alkoi puhua tuohtuneena ja kovasti ilmaan huitoen. Myyjä tuli takaisin ja sanoi: “Sorry, it's not on sale". Olin ihmeissäni, sillä kaikkihan siellä maassa oli myytävänä, kunhan hinnasta sovittiin. Mies myyjä sanoi yllättäen “Are you Christian? "We are Christian", myyjä sanoi osoittaen itseään ja omistajaa. (Risti olikin rakas esine kauppiaalle, joka ei ollut myynnissä).” “Yes, we are”, vastasin hymyillen ja jatkoin “Good for us!” Oli todella miellyttävää kohdata uskon veljiä kaiken sen vääräuskoisuuden keskellä. Lähtiessämme huikkasin vielä “God bless you all!“ Kävimme myymälässä vielä useammin ja saimme aina ekstra alennuksen sukulaisuudesta.  

Sisaret, veljet! Meillä on evankeliumin levitystyö vielä pahasti kesken! Kun lähtee Suomen rajojen ulkopuolelle tämä tieto jysähtää ymmärrykseen ja huoli murtaa sydämen. Egyptin tilastojen valossa, suurin osa egyptiläisistä ei ole menossa taivaaseen! Tämä on musertava tieto. Mitä me voimme tehdä, että nämäkin kurjat saisivat ilosanoman sydämeensä? Minulla ei ole tietoa eikä taitoa, mutta tiedän kenellä on kaikkinaiset tiedot; meidän Isällämme! Voimme aina rukoilla myös tämän maan puolesta ja näiden ihmisten puolesta, jotka eivät Jeesusta tunnusta. 10 % kristittyjä! Kuvittele, mikä työsarka! Miten edes tehdä työtä maassa, jossa naisella ei ole arvoa, kun nyt “satuin” naiseksi syntymään. En voisi kuvitella, että minulla olisi mahdollisuutta saarnata siellä, mutta samalla kun kirjoitan tätä teille, näen, että Isä hymyilee arvoituksellisesti, joten tiedän, ettei tämä jää minun osalta tähän! Saammepa nähdä!!!  

“Ylistäkää meidän Jumalaamme, kaikki hänen palvelijansa, te, jotka häntä pelkäätte, sekä pienet että suuret.” Joh. ilmestys 19:5  

Kuten alussa teille kerroin, matka oli todella onnistunut. Kiitos teille kaikille teidän rukouksistanne meidän lomamme puolesta. Jeesus teitä tästäkin siunatkoon ja palkitkoon teitä runsaalla kädellä. Minun sydämen jäi osaltaan Egyptiin ja toive elää, että pääsimme sinne takaisin mahdollisimman pian. Kun Isä avaa ovet, menemme iloiten tuohon maahan, joka jätti lähtemättömät jäljet sieluuni.

Minun sydämeni ikävöitsee myös nähdä teitä rakkaat ystäväni. Rukoilkaamme Isän tahtoa, koska voisimme taas tavata ja rukoilla ja laulaa yhdessä Hänelle; palvoa Jeesusta samalla mielellä ja sydämellä.

Olkoon teidän sydämenne huolista vapaa ja nouskoon teidän rukouksenne Isän kuultavaksi Taivaan Istuimen luo. Hän on vapauttava teidät ja lisäävä teidän uskoanne ja haluanne antautua Jumalan tahtoon. Olkoon Isä Jumalan rauha teidän ja perhekuntanne yllä ja tulkoon kaikkinainen valkeus teidän elämäänne! Jeesus Kristus teitä siunatkoon!

Rakkaudella Valma -   

8.3.2008 

 

Mutta Hän sanoi heille:" Miksi olette hämmästyneet, miksi nousee sellaisia ajatuksia teidän sydämeenne? Katsokaa Minun käsiäni ja jalkojani ja nähkää, että minä itse tässä olen. Kosketelkaa minua ja katsokaa, niin kuin te näette Minun olevan". Luukkaan evankeliumi 24:38–39

Rauhan tervehdys! 

Elän nyt ajanjaksossa, jossa Herran lupaukset ovat toteutuneet peräjälkeen. Olen ollut ihmeiden keskellä silmät suurena ja onpa peräti suunikin ollut auki hämmästyksestä. Siltikin olen ollut hämmästynyt, vaikka Herra on puhunut nämä asiat etukäteen. Siltikin, vaikka Hän on luvannut, että näin nämä asiat tulevat elämässäni tapahtumaan.

Vaikea on ihmislapsen ymmärtää Jumalan armoa ja pyhyyttä. Vaikka kuinka tahtoisi uskoa ja uskoa, niin epäusko riippuu jalassa. Sanon jalassa, sillä se hidastaa uskon matkaamme. Kuitenkin, sydämessämme meillä on usko, että Herra ei ole niin kuin ihminen, että Hän valehtelisi!

Kaikki Herran lupaamat merkit täyttyivät ennen kuin varsinainen lupaus täyttyi. Sydän pakahtumaisillaan seurasin merkkejä ja niiden toteutumista. Itse en voinut merkkeihin vaikuttaa, vaan ne tulivat toteen muiden ihmisten ja asioiden kautta. Ja sitten yhtenä päivänä se tapahtui; kaikki se mitä Herra oli luvannut. Vaikka jotkut ihmiset yrittivät estää tapahtumaa, se tapahtui mitä Herra oli luvannut. Kun Israelin Jumala avaa oven, se totisesti on auki!

Olen ottanut Herran lupauksen kiitoksella ja ilolla vastaan. Uskon, että Hän auttaa minua selviytymään tästäkin haasteesta ja kulkee minun vierelläni auttaen. Ylistän Herraa Jeesus Kristusta kaikesta tästä armosta.

On ollut ihana seurata Valman sivujen keskustelupalstan rukous- ja kiitosaiheita. Me todella elämme Jeesuksessa. Totisesti! Jeesus on meidän ruokamme, juomamme, ilmamme ja koko elämämme. Tämä tulee julki meidän sanoistamme ja sydämemme kirjoituksista. Aito huoli lähimmäisestä, aito välittäminen ja aito auttamisen halu. Tämä on Herran tahto meihin nähden ja vähintä mitä me voimme toisillemme antaa.

Me olemme oppineet tuntemaan elävän Jeesuksen. Hänet joka elää tänä päivänä meidän keskuudessamme Pyhässä Hengessä. Me tiedämme ja uskomme, että Herra puhuu jokaiselle tavalla tai toisella. Meidän tulee vain pysähtyä ja kuulla ja ennen kaikkea kuunnella! Olemme saaneet elää todeksi myös sen, että Jeesus auttaa meitä hädän hetkellä, Hän auttaa meitä jokapäiväisessä elämässämme, Hän kuulee meidän rukouksemme, anontamme ja itkumme. Niin, Hän kuulee vaikka emme jaksaisi edes rukoilla. Sillä Pyhä Henki rukoilee meidän puolestamme Isän edessä Jeesus Kristuksessa.

On valtavaa olla Jumalan lapsi! Rukoilenkin, että sinä, joka et ole vielä tehnyt ratkaisuasi, niin pysähdy ja pyydä Jeesusta elämääsi. Kaikki ihmiset ovat saaneet pelastuksen lahjan, miksi sinä et ottaisi sitä vastaan? Pelastuksen lahja odottaa sinun vastaustasi; otatko lahjan vastaan? Samalla otat vastaan iankaikkisen elämän Jeesus Kristuksessa.

Iloitkaamme Herrassa, sillä Hän on hyvä! Todistakaamme Hänen teoistaan ja lupausten täyttymisestä. Todistakaa, sillä ihmeet ovat tarkoitetut jaettavaksi.

Jätän sinut ystäväni Herran alttarin eteen. Sinut, joka olet hyljätty, sinut joka olet vaivattu, sinut jota sairaus kalvaa, sinut joka olet umpikujassa... 

Jeesus Kristuksen armo olkoon sinun kanssasi a-men

17.2.2008 Valma-

 

Minä tahdon tulla sinun alttarisi eteen, sinun eteesi, Jumala, minun iloni! Siellä saan ylistää sinua lyyraa soittaen, Jumala, minun Jumalani! Psalmi 43:4

 

Hei kaikille pitkästä aikaa!

Jotkut ovatkin jo ihmetelleet, että johan oli lyhytkestoinen tuo Valman blogi:) Kuten niin monella meillä, elämässä on kaikkinaisia muutoksia; suuria ja pieniä. Näin on nyt minullakin. Aika suurista muutoksista on kysymys, ne eivät vaikuta pelkästään minuun, vaan myös moneen muuhunkin ihmiseen ja asiaan.

Miten m e toimimme elämän suurissa muutoksissa? Jokaisella on varmasti oma tapansa, mutta tahdon nyt kertoa sinulle omasta tavastani odottaa ja kohdata uusia tai suuria muutoksia.

Herra on opettanut minulle, että kaikki ihmiset ja asiat ovat Hänen kädessään. Hän on tiennyt kaikki tulevat ennen kuin kukaan muu on niitä ehtinyt edes ajatella. Hän tietää myös, miten se kaikki tulee vaikuttamaan minun elämääni ja elämäni kulkuun.

Näin minä uskon ja tämän uskoni tähden minun on turha "hötkyillä". Jumalalla on suunnitelma koko minun elämäni varalle ja luotan Hänen taitoonsa ja rakkauteensa. Sana luottamus ja rakkaus ovat minun avaimeni Jumalan tahtoon.

Tietenkin minulla on oma tahto asioihin nähden, mutta tahdon jättää oman tahtoni Jumalan käsiin. Kerron Isälle, mitä minä tahdon. Pyydän kuitenkin, että tapahtuisi Hänen tahtonsa, sillä Hän tietää ja näkee minua paremmin ja viisaammin. Useasti on käynyt niin, että kun olen rukoillen pyytänyt, että Jeesus antaisi jonkun tietyn asian tapahtua, mutta ovi onkin suljettu. Ensin tulee tietenkin pettynyt olo, eikö vieläkään? Miksi ei? Miksi minulle ei voi tapahtua mitään hyvää? Tämähän on vain prosessi, jolloin lapsi kiukuttelee Isälle ja se on aivan sallittua. (Tähän prosessiin ei saa jäädä roikkumaan) Kun jonkin aikaa on kulunut, huomaan kiittäväni Jumalaa Jeesus Kristuksessa ETTEI Hän sallinut minun mennä harhaan, etten olisi tahtonutkaan sen kyseisen asian tapahtumista! Jumala tiesi jälleen paremmin, kiitos!

Nyt tässä muutoksen keskellä turvaudun jälleen rukoukseen, muuta en voi. Olen kertonut Isälle, miksi tämä olisi hyvä juttu minun mielestäni ja rupatellut, että Hän tämänkin kyseisen asian voisi voimaan saattaa. Mutta nyt jo vähän kokemusta omaavana, olen jättänyt asian Isän Alttarille. "Tapahtukoon kuitenkin Isä Sinun tahtosi Jeesus Kristuksessa ja Pyhässä Hengessä. Anna minulle voimaa kohdata pettymys, jos Sinä olet viisaudessasi toisin nähnyt. Kiitos siitä, että Sinun rakkautesi on voimallinen kaatamaan kaikki esteet ja muuttamaan ihmisten mielipiteet ja ajatukset. Kiitos, että Sinun tahdossasi on Sinun rakkautesi minuakin kohtaan. Sinä tahdot tehdä minulle hyvin".

Kun jätät oman tahtosi omasta tahdostasi Isän alttarille, Hän voi vaikuttaa sinuun Pyhän Henkensä kautta. Hän opettaa sinulle kärsivällisyyttä, pitkämielisyyttä, rakkautta ja armollisuutta ja ennen kaikkea anteeksiantoa Jeesus Kristuksessa.

Anna Jumalalle mahdollisuus. Hän odottaa sinun vastaustasi, tahdotko sinä tehdä Hänen tahtonsa? Tahdotko sinä avata sydämesi Jeesukselle? Sinä et menetä mitään, vaan sinulle annetaan suurin lahja: Ikuisen elämän lahja Jeesus Kristuksessa, eikä sinun tarvitse tehdä mitään; vain sanoa "tahdon".

Tulkoon sinun elämääsi Jeesus Kristuksen rakkaus. Rakkaus, joka on täydellinen rakkaus vailla takaisinmaksua. Pyyteetön rakkaus, joka vuodatetaan jokaisen päälle, joka huutaa avukseen Herraa Jeesus Kristusta!

Jos et ole vielä taivastiellä, ole nyt rohkea ja pyydä: "Jeesus, tahdon sinut sydämeeni asumaan, ota minut lapseksesi" ja olet taivastiellä kanssamme. Rukoilen, että rohkenet ottamaan vastaan Jumalan lahjan, joka on kaikista maailman lahjoista arvokkain ja tärkein. Se ei maksa mitään, sinun ei tarvitse suorittaa mitään, sinun tulee vain tahtoa sitä. Ja sinä saat sen; iankaikkisen elämä! Jeesus Kristus sinua siunatkoon!

31.1.2008 Rakkaudella Valma

 

Viime yönä ajatukseni vyöryivät Raamatun eri kohdissa. Kun Jumala ilmestyi minulle ensimmäistä kertaa, niin Hän sanoi;

"Minä olen tullut, sillä tämä aika on unohtanut Minun tahtoni."

Mikä on Herran tahto? Mitä tämä aika on unohtanut? Ajatellaanpa seuraavaa: Olet kristillisessä/hengellisessä kokouksessa, jossa lähes kaikki tuntevat toisensa. On laulettu "Jumalan kämmenellä" ja rukoiltu alkurukous koko seurakunnan puolesta. Yhtäkkiä ovi aukeaa ja sisään astuu laitapuolen kulkija. Hän rikkoo hiljaisuuden kysymällä kovaan ääneen: "Mitässsh täällä tapahtuu?" Tuo kulkija on tuskin peseytynyt puoleen vuoteen ja koko hänen olemuksensa kertoo, että hän on juuri herännyt "veneen alta".

Mikä on sinun ensimmäinen reaktiosi? Tunsitko vastenmielisyyttä? Vai nousitko ylös tervehtimään kulkijaa ja toivottamaan hänet tervetulleeksi? Teitkö hänelle tilaa vieressäsi? Vai päätitkö olla puuttumatta koko tilanteeseen, koska se ei kuulu sinulle? Mikä on Jumalan tahto tässä tilanteessa?

Hänen tahtonsa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Jokainen ihminen on Jeesukselle rakas. Aivan jokaisen ihmisen puolesta Isä lähetti Poikansa ristinpuulle. Jokaisen meidän pelastuksemme tähden Jeesus Kristus on kärsinyt ristinkuoleman. Jumala ei ole tehnyt valintaa elintasomme, rotumme, taitomme tms. mukaan. Isä tahto on, että jokainen ihminen pelastuu. 

Meidän on hyvä välillä pysähtyä analysoimaan itseämme, - niin, itseämme. Ei aina arvostella sitä lähimmäistä, vaan katsotaan rehellisesti itseemme ja tutkitaan, mitä tekoa me olemme. Ja kun havaitsemme vajavaiset puutteemme, niin tehkäämme parannusta Isän edessä. Sillä Hän kuulee rukouksemme ja vastaa meille kasvattamalla ja ohjaamalla meitä parannukseen. Ilman itsetutkiskelua me menemme helposti väärälle tielle, sillä luulemme olevamme kovin erinomaisia. 

Mutta miten voimme rakastaa tuntematonta ja vieläpä vastanmielistä ihmistä? Voimmeko edes? Kyllä voimme! Se on mahdollista Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan Pojan rakkaudella. Kun me tahdomme tehdä Isän tahdon, Pyhä Henki tulee meihin ja synnyttää meissä Jeesuksen rakkauden. Ja tuolla Taivaallisella rakkaudella voimme kohdata tuota kulkijaa, toivottaa hänet tervetulleeksi joukkoomme ja vastat hänen kysymykseensä: "Täällä ylistetään Jumalaa, tule joukkoomme!" Näin olemme ottaneet vastaan meidän vähäisen veljemmekin. Ja kuten Jeesus sanoo: "Joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. Ja joka ottaa minut luokseen, ei ota minua, vaan sen joka on minut lähettänyt". Mark.9:37 (Matt. 10:40; Joh. 13:20)

Jumalan tahto meihin nähden on yksiselitteinen. Hänen tahtonsa löytyy sanoista: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Matt. 22:37,38 (5. Moos. 6:5) Tämä on käskyistä suurin ja tärkein.  Toinen yhtä tärkeä on tämäRakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Matt. 22:39 (3. Moos. 19:18; Matt. 19:19)  

Tämä aika on unohtanut, - me olemme unohtaneet, tehdä Jumalan tahdon eli rakastaa! Tämä rakastamisen käsky ei ole ylen suuri, sillä meidän ei tarvitse yksin opetella rakastamaan tai rakastaa ketään tai mitään "väkisin". Me voimme anoa apua Taivaan Isältä, joka on armollinen ja laupias. Hän antaa meille rakkautta ja laupeutta, Hän kuulee rukouksemme, anontamme. Rohkaisen sinua anomaan Taivaallista rakkautta, Jeesus Kristuksen rakkautta. Saatpa nähdä! Kun pidämme nämä Jumalan käskyt elämässämme, olemme oikealla tiellä, Herramme Jeesus Kristuksen tiellä. Ja se on ainoa oikea tie, sillä vain se tie vie pelastukseen, iankaikkiseen elämään, Isän luokse taivaisiin. 

Jeesus Kristus teitä kaikki siunatkoon. Johdattakoon Kaikkivaltiaan Sana teidät Hänen tahtoonsa ja tarkoitukseensa.

28.12.2007 Valma -